Resep: Gebraaide lamsboud met kruie

Geniet jou familie die tradisionele lamsboud op Kersdag?

Geniet jou familie die tradisionele lamsboud op Kersdag?

Hier is ‘n uithalerresep, indien jy nog nie een het nie.

2 kg ontbeende lamsboud

sout en varsgemaalde swartpeper

50 m fyngekapte pietersielie

30 m fyngekapte kruisement

15 m fyngekapte salie

10 m vars tiemie

10 m vars roosmaryn

30 m vars geskeurde basiliekruid

2 knoffelhuisies, fyngedruk

10 m vars uitgedrukte suurlemoensap

10 m olyfolie

350 m pinot noir

Vryf die vleis in met sout en peper.

Meng al die droë bestanddele vir die vulsel en smeer dit oor die boud.

Rol die boud op en bind dit met tou vas.

Sprinkel die suurlemoensap en olyfolie oor die vleis.

Braai die vleis in die oond by 200°C in ‘n braaipan wat gespuit is. Braai vir 20 minute.

Gooi die wyn in die braaipan en gooi 125m water by, bedek met foelie en bak by 180°C vir 1 uur en 30 minute.

Verwyder die vleis uit die pan en hou warm.

Gooi die vloeistof in ‘n kastrol en kook tot dit met die helfte verminder het.

Bedien as ‘n sous saam met die vleis.

Die resep is genoeg vir agt persone.

At Caxton, we employ humans to generate daily fresh news, not AI intervention. Happy reading!
Exit mobile version