NewsNewsSportSport

NWU klop Madibaz in driefees

Fisieke hardlooprugby was aan die orde van die dag vir die NWU, maar onnodige foute en gebrek aan kliniese afronding het die telling vir die eerste 60 minute naby gehou.

Die NWU het hul 2021 Varsitybekerveldtog met ‘n hardwerkende 47-28 oorwinning teen die NMU Madibaz in Pretoria gistermiddag afgeskop.

Sewe drieë het die wen vir André Pretorius se manne in pers beklink met die speler van die wedstryd, NWU haker, Gustav du Rand, wat twee drieë ingepalm het. Fisieke hardlooprugby was aan die orde van die dag vir die NWU, maar onnodige foute en gebrek aan kliniese afronding het die telling vir die eerste 60 minute naby gehou.

Die NWU het in die eerste 5 minute goed begin met veral hulle voorry van Ruben du Plessis, Gustav du Rand en Botter Moloto wat puik geskrum het en die eerste strafskop vir die NWU gegee het. NWU losskakel, Marco Donges het wel die strafskop verbrou. Die manne van Port Elizabeth het eerste punte op die telbord gesit toe regtervleuel, Khakalethu Bophi, in die hoek oorduik om die telling 5-0 te maak.

Die NWU het die meerderheid balbesit in die eerste 10 minute gehad maar kon nie iets vir hulle volgehoue druk wys nie, met die Madibaz wat dit moeilik by die breekpunte gemaak het. Die NWU het aangehou boer op die Madibaz se doellyn en uiteindelik deurgebreek toe die binnesenter, Conan le Fleur, die Potchefstromers se eerste drie druk. Donges verdoel en die NWU loop met 7-5 voor na 20 minute.

Die NWU het hulle voorsprong verhoog na ‘n puik stukkie lynstaanwerk waar haker Gustav du Rand, die lynstaanbal teruggekry het na die ingooi en langs die kantlyn vir Bophi afgestamp en gaan druk het. Die glimlag op Du Rand se gesig was tekenend van ‘n voorafbeplande beweging wat soos stroop geloop het.

Sake het nog beter vir die NWU geraak toe Pienaar van Niekerk sy span se derde drie van die dag druk na ‘n flink stukkie dinkwerk van Donges. ‘n Kruisskop het die Madibaz verdediging totaal en al onkant betrap en Van Niekerk kon die bal uit die lug opraap en oor die doellyn vlieg vir ‘n welverdiende 5 punte. Die NWU was definitief die gelukkiger span met ‘n 19-11 half-tyd voorsprong teen die Madibaz.

Foto’s: Christiaan en Catherine Kotze

You can read the full story on our App. Download it here.