![](https://images.caxton.co.za/wp-content/uploads/sites/27/2021/06/47578948.jpg)
Vandag (4 Junie) is Nasionale Kaasdag. En wie hou nie van kaas nie?
Die Internasionale Suiwelvoedselvereniging het ‘n paar interessante feite oor kaas.
Het jy geweet:·
• Die gewildste kaas resep in die Verenigde State is ‘macaroni and cheese’.
• Kaas bestaan voor die geskrewe taal bestaan het.
• Daar is ongeveer 2 000 kaas soorte. Sommige wetenskaplikes meen dat om gereeld Roquefort-bloukaas te eet, dit help om jou langer te laat leef.
• Die grootste en swaarste kaas wat ooit geproduseer is, weeg 26 089kg en was 975.36cm lank.
• ‘n Reuse Cheddarkaas is aan koningin Victoria (1837-1901) gegee vir ‘n huweliksgeskenk. Dit het meer as 453kg geweeg. ‘n Normale Cheddar-wiel weeg 34kg.
• Kaaswiele bestaan vir ‘n rede. Tradisionele Europese kaasmakers het besef dat dit makliker is om kaas te rol as rond te dra.
LEES OOK:
In die kollig: Leer vir Petra Ahlers ken
Wenke vir bediening en berging:
• Hou die kaas in toestande waarin dit verouder. Harde, halfharde en semi-sagte kase word in die temperatuur van ongeveer 8 – 13°C geberg.
• Hou die kaas in die waspapier toegedraai en plaas dit in ‘n los sakkie om nie vogtigheid te verloor nie en die sirkulasie van die lug te behou.
• Draai bloukaas oraloor toe, want vormspore versprei nie net na ander kase nie, maar ook na alles wat naby is.
• Kase bevat lewende organismes wat nie van die lug afgesny moet word nie, maar tog is dit belangrik om nie ‘n kaas te laat droog word nie.
• Moenie kaas saam met ander sterk ruikende voedsel stoor nie. As ‘n kaas asemhaal, absorbeer dit ander aromas en kan dit bederf.
• Draai sagte kase los toe. Gebruik waspapier eerder as kleefplastiek.
• Laat koue kaas ongeveer ‘n halfuur opwarm voordat jy dit eet om die geur te laat ontwikkel.
Have a story?
Contact the newsroom by emailing: Thelma Koorts (editor) brakpanherald@caxton.co.za or Stacy Slatter (news editor) stacys@caxton.co.za
Remember to visit the Brakpan Herald on the following social media platforms:
Follow us: